Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Γενοκτονία 14 5 2017 Ηρώο!!!

Σιμέλας Καραβάνου, Προέδρου Συλλόγου Ποντίων Χανίων ''Παναγία Σουμελά''
Πόντος
¨Ένα κομμάτι Ελληνικής γής ακουμπισμένο στο βορειοανατολικό τμήμα της Μικράς Ασίας στον ΄Αξενο Πόντο που οι ¨Ελληνες με την δημιουργικότητά τους τον έκαναν αποδεκτό σε όλους σαν Εύξεινο Πόντο.
Εκεί στα βάθη της Ανατολής όπου ξεκίνησε ένας Ελληνικός πολιτισμός που μεγαλούργησε και φώτισε όλη την ανθρωπότητα , εκεί σταμάτησε την πορεία της για λίγο η ιστορία και κατέγραψε τραγικές σελίδες, γεμάτες πόνο, θλίψη , συμφορές.
Μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων, οι Τούρκοι μαζί με τους καθοδηγητές τους Γερμανούς, καταστρώνουν ένα σατανικό σχέδιο για να περάσει όλος ο πλούτος και το εμπόριο του Πόντου και της Μικράς Ασίας στα χέρια τους.
Οι Γερμανοί προτείνουν και οργανώνουν με στρατάρχη τον ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ, και οι νεότουρκοι του Κεμάλ Μουσταφά και του Τοπάλ Οσμάν εκτελούν.
Το σχέδιο απλό Οι γκιαούρηδες δηλαδή οι Έλληνες ,αλλά και όλοι οι χριστιανικοί πληθυσμοί πρέπει να ξεριζωθούν. Με κάθε τρόπο. Μόνο έτσι μπορεί να αντιπαρατεθεί με τις ζωντανές και ανερχόμενες οικονομικά και κοινωνικά δυνάμεις των Ελλήνων και των Αρμενίων , το παρακμάζον γραφειοκρατικό ΄Οθωμανικό κράτος.
Επανδρώνουν συμμορίες από λιποτάκτες των βαλκανικών πολέμων και τους υπόσχονται αμνηστία και δικαίωμα στις λεηλασίες και το εύκολο κέρδος. Και αυτά τα σώματα των λιποτακτών οι λεγόμενοι τσέτες , θα γίνουν οι πρωταγωνιστές και θα αναδειχθούν σε στυγνούς εκτελεστές του άμαχου πληθυσμού του Πόντου.
Οι Γερμανοί θέλουν τα πετρέλαια της Μοσούλης , οι Γάλλοι τα ορυχεία χρυσού, χρωμίου και ασημιού και τον έλεγχο των λιμανιών ,και οι Ιταλοί την εξασφάλιση της απόλυτης κυριαρχίας στο Μεσογειακό χώρο
Τα συμφέροντα των Μεγάλων προστάτιδων δυνάμεων έδειξαν τον δρόμο και έγραψαν και το τέλος του Ελληνισμού .
Ο Ποντιακός Ελληνισμός ατύχησε να δοκιμάσει όλες τις συνθήκες που αναφέρονται και περιγράφονται στα άρθρα της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σαν Γενοκτονία.
Α]Φόνοι των μελών της ομάδας ,Β] Σοβαρά βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητας των μελών της ομάδας Γ] Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδας εις συνθήκας διαβιώσεως δυναμένας να επιφέρωσιν την πλήρη ή μερική σωματικήν καταστροφή αυτής Δ] Μέτρα παρεμπόδισης των γεννήσεων και Ε] Αναγκαστική μεταφορά παίδων σε άλλη ομάδα
Η Ερυθρά σφαγή των Αρμενίων ολοκληρώθηκε με την Λευκή σφαγή των Ποντίων.
Η 19 Μάιου είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Ποντίων. Η εξόντωση από την κακομεταχείριση , τις εκτοπίσεις την παρατεταμένη στέρηση νερού και τροφής, τα τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού), τις θανατώσεις ,τους βιασμούς, τους βασανισμούς, όλα τα εφάρμοσαν πάνω στους Πόντιους.
Από επίσημα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας διαβάζουμε
16 Ιουλίου 1916 ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Αμισό ενημερώνει το Βερολίνο για την τύχη των Ελλήνων « Από αξιόπιστες πηγές ολόκληρος ο Ελληνικός πληθυσμός της Σινώπης και της επαρχίας Κασταμονής έχει εξοριστεί»
Και εξορία ίσον εξολόθρευση.. Γιατί όποιος δεν δολοφονείται πεθαίνει από αρρώστιες και πείνα.
Την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου δεν την γνωρίζουμε από τα βιβλία της Ιστορίας , δεν την ακούμε από τους δασκάλους μας .
Η επίσημη πολιτεία διαχρονικά θεώρησε περιττό το να παρουσιάσουμε στα παιδιά μας τα γεγονότα με στοιχεία, με επίσημες καταγραφές που προέρχονται ναι προέρχονται από τους συμμάχους των Τούρκων
Την οργισμένη φωνή για την Γενοκτονία την ακούσαμε να βγαίνει σαν βοή μέσα από τους μαχαλάδες που υπήρχαν οι παράγκες των προσφύγων, των ξεκληρισμένων από την Πατρίδα.
Με το πείσμα και την μαχητικότητα των Ποντίων και με μπροστάρηδες ανθρώπους σαν τον Μιχάλη τον Χαραλαμπίδη τον Κώστα τον Φωτιάδη καθιερώθηκε η Γενοκτονία.
Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν κερδίζουμε κάτι παρά μόνο φουντώνει το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς αν μιλάμε στα παιδιά μας γιαυτές τις φρικαλεότητες.
Λένε ψέματα . Τους βολεύει .Πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι καμία τύχη και καμία σιωπή δεν μπορεί να καλύψει την δολοφονία των 353000 χιλιάδων συμπατριωτών μας ποντίων
Η Ιστορία του Πόντου αποτελεί τμήμα της Ελληνικής Ιστορίας και η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας αποτελεί χρέος και μέλημα όλων των Ελλήνων.
Η πνευματική και καλλιτεχνική διανόηση της Ελλάδας εκείνης της εποχής έστειλε ένα γράμμα προς τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη και την Αμερική .
Παρακαλώ ακούστε την με προσοχή
«Μετά βαθυτάτης συγκινήσεως οι συγγραφείς και οι καλλιτέχνες της Ελλάδος απευθύνονται προς τους διανοουμένους συγγραφείς και καλλιτέχνας του πεπολιτισμένου κόσμου όπως γνωστοποιήσουν ει αυτούς , την τραγωδίαν χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου. Σειρά εξακριβωμένα και αναμφισβήτητα τα γεγονότα.
Οι Τούρκοι εφόνευσαν όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της πόλεως Μερζεφούντας αφού την ελεηλάτησαν και την επυρπόλησαν. Τους προσπαθήσαντες να διασωθούν τους ετουφέκισαν και τους εθανάτωσαν καταλαβόντες τας διόδους.
Μετατόπισαν όλον τον άρρενα πληθυσμόν των πόλεων, Τριπόλεως , Κερασούντας Ορντούς Αμισού και Πάφρας και καθ’ οδόν κατέσφαξαν τους πλείστους εξ’ αυτών
¨Έκλεισαν εντός του ναού του χωρίου 535 ¨Έλληνες και τους κατέσφαξαν διασωθέντων μόνο τεσσάρων. Πρώτους έσφαξαν επτά ιερείς διά πελέκεως , προ της θύρας του ναού. Απηνγχόνισαν εν Αμασεία 168 προκρίτους , εβίασαν όλας ανεξαιρέτως τας γυναίκας , τας παρθένους και τα παιδιά των άλλων πόλεων .
Τας δε ωραιοτέρας παρθένας και νέους έκλεισαν εις τα χαρέμια. Πλείστα δε βρέφη εφόνευσαν σφενδονίζοντες αυτά κατά των τοίχων.
Οι υπογεγραμμένοι θέτουσιν δια των ανωτέρω υπ’ όψιν των διανοουμένων της Ευρώπης και της Αμερικής θεωρούντες ότι όχι μόνο τα γεγονότα ταύτα αλλά και η ΑΝΟΧΗ αποτελεί πένθος της Ανθρωπότητας»
Αθήνα 22 Νοεμβρίου 1921 και Υπογράφουν Καζαντζάκης, Παλαμάς , Ξενόπουλος , Νιρβάνας , Σικελιανός και πλήθος άλλων .


Σας Ευχαριστώ που τιμάτε με την παρουσία σας την μνήμη των 353000 χιλιάδων νεκρών .Αιωνία η μνήμη αυτών.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: